Lav din egen strøm.

Billede mangler

Mange husejere oplever, at det er svært at få god økonomi i investeringen i traditionelle solcelleanlæg bl.a. på grund af afvikling af støtteordninger og problemer i forbindelse med overskudsproduktion. Men de nye hybridsolcelleanlæg er en langt bedre investering, og med råd, vejledning og installation fra din lokale Blue Install-installatør er du sikret en fordelagtig tilbagebetalingstid, et pålideligt produkt og sikker installation.

Hybridsolcelleanlæg gemmer din overskudsproduktion 
Hybridsolcelleanlæg virker kort sagt sådan, at solcellerne er koblet til et batteri, der gemmer den strøm, anlægget producerer i løbet af dagen. Når anlægget producerer strøm, bruges produktionen først til at dække hjemmets forbrug. Produceres der mere, end hjemmet kan bruge, oplades batteriet. Og først når batteriet er fuldt opladet, og der ikke er brug for strøm til hjemmet, leveres overskydende produktion til el-nettet. Hvis batteriets kapacitet falder til under et fastsat niveau, og anlægget ikke kan producere nok strøm til hjemmets forbrug, trækker systemet fra el-nettet. 

Derfor er hybridsolcelleanlæg en rigtig god forretning 
I dag er nettomålerordningen for solcelleanlæg blevet timebaseret. Det vil sige, at du kun får 1-1 afregning for den strøm, du producerer og samtidig forbruger inden for en time. Den strøm, du producerer og ikke når at bruge inden for samme time, leveres til el-nettet til en meget lav pris eller helt gratis.  

Netop derfor giver det så god mening at kunne lagre strømmen. Med en hybridsolcelleløsning kan du lægge strømmen på batteriet i stedet for på el-nettet. Faktisk kan husstanden være helt selvforsynende i nogle måneder af året, afhængig af elforbrug og størrelsen på hybridsolcelleanlægget. 

Flere muligheder for tilskud til solceller
Den grønne BoligJobordning gældende for 2016 og 2017 giver mulighed for fradrag for arbejdslønnen i forbindelse med etablering af eksempelvis et anlæg. Faktisk kan man fradrage 12.000 kr. pr. person i husstanden. Dette, sammen med et prisfald på solcellepaneler og en rivende udvikling af solcelleinvertere med batteribackup, gør investering i solceller interessant igen. 

Det er også stadig muligt at opnå nettoafregning af den producerede solcellestrøm. Enten kan man sælge den strøm, man ikke selv er i stand til bruge på markedsvilkår – typisk til en meget ringe pris på 17-20 øre pr. kWh. Alternativt kan man spare bøvlet og levere sin overskydende strøm gratis til el-selskabet. 

Billede mangler

Pålidelige produkter
Batterier til solcelleanlæg er i enorm udvikling lige nu, og når der kommer et marked for noget nyt, ser vi typisk, at der desværre også følger en del lykkeriddere med, som ikke ved, hvad de har med at gøre. Derfor har vi valgt produkter fra Fronius (leveret af Solar), der er godkendte, testet på kryds og tværs, og som har en rigtig lang levetid – typisk over 20 år afhængigt af antal opladninger og afladninger.

Egenforsyningskvoten fordobles med lagring
Det er svært at analysere sig frem til sit strømforbrug, så når du skal vælge anlæg, giver det god mening at prøve sig frem, inden du investerer i den helt store batteripakke.  

En af fordelene ved den løsning, vi tilbyder, er, at vi kan lave et solcelleanlæg, der passer præcis til dig. Du kan starte helt uden batterier, og så har Fronius en energimåler, Fronius Smart Meter, der kan visualisere dit forbrugs- og produktionsmønster over en bestemt periode. På den måde kan du få et overblik over dit strømforbrug, og derefter kan du vælge det batteri, der passer til dit behov.

Og når det rette anlæg er valgt, er der i den grad en forskel at mærke. En familie, der bruger 4.000 kWh om året, vil med et traditionelt solcelleanlæg på 5 kWp have en omtrentlig egenforsyningskvote på 32 % og derudover skulle købe 2.700 kWh om året. Den samme familie vil med et solcelleanlæg på 5 kWp og lagring på et Fronius Solar Battery 7,5 kWh have en egenforsyningskvote på 66 % og vil kun skulle købe 1.350 kWh om året. Det viser beregninger, som Fronius har lavet.

 


Fakta om Fronius Energy Package:

Fronius Symo Hybrid-inverter med tilhørende Fronius Solar Battery. Batteriet oplades med elektricitet fra solpaneler eller fra el-nettet, når elpriserne er lave – og giver strømmen tilbage, når det er nødvendigt. Batterikapaciteten kan udvides, alt efter hvor stort behovet er. Det mindste batteri har en kapacitet på 4,5 kWh, og det største på 12 kWh. Til sammenligning ligger gennemsnitsforbruget for en dansk familie på tre personer i et enfamiliehus på ca. 12,3 kWh om dagen.

Anlægget kan forbindes direkte med smartphone, tablet eller pc, så du kan tjekke, hvor meget strøm der produceres og bruges.  

Fotos og video brugt med tilladelse fra Fronius